Circulair en duurzaam

© Régine Mahaux en Warmte Verzilverd⁠

Bij loods 409 zal alles rond circulaire activiteiten draaien. Meer zelfs, die activiteiten zullen ook nog eens plaatsvinden binnen een circulaire en duurzame infrastructuur.

De volledige site zal verwarmd worden met industriële restwarmte via het warmtenet van WarmteVerzilverd. Ook het sanitaire water wordt op deze manier verwarmd. De verloren warmte van de Agfa-Gevaert fabriek even verderop wordt opgevangen en via een ondergrondse circulatieleiding naar de site geleid. Er zullen dus geen fossiele brandstoffen worden gebruikt om loods 409 te verwarmen.

© ZuidtrAnt

Het regenwater zal worden opgevangen en worden hergebruikt. De elektriciteit zal van de zonnecentrale op het dak komen, er zal dus alleen maar groene stroom gebruikt worden. Hiervoor werken we samen met coöperatie ZuidtrAnt. De oude industriële site zal zoveel mogelijk worden onthard en vergroend met veel aandacht voor diversiteit.

Er zal maximale aandacht zijn voor duurzame mobiliteit met elektrische deelauto’s van Partago die hun standplaats bij loods 409 gaan hebben, oplaadpalen voor elektrische fietsen en een grote overdekte fietsenstalling. Verder komen er elektrische cargodeelfietsen en er wordt een fietspad aangelegd tot vlak voor de ingang van loods 409.

Het moet een energie- en CO2-neutrale site worden.

Gepubliceerd door Opnieuw & Co

Loods 409 is een circulaire hub die zal worden ontwikkeld door Opnieuw & Co vzw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: