Toekomst

Opnieuw & Co maakt al jaren werk van een circulaire economie waarin materiaalkringlopen maximaal gesloten worden. En waarbij het gebruik van primaire grondstoffen zoveel mogelijk wordt vermeden en de waarde van de materialen zoveel en zo lang mogelijk wordt behouden. Dit sluit aan op de economische relance die maximaal moet bijdragen aan het koolstofarmer maken van onze economie en samenleving.

De aankoop van loods 409 maakt de verdere groei van onze activiteiten mogelijk en het uitbouwen van nieuwe initiatieven.

Loods 409, op de grens tussen Mortsel en Edegem, wordt omgebouwd tot een circulaire hub met sociale impact. Om te beginnen zal je hier de grootste kringloopwinkel van Vlaanderen kunnen vinden, er komt een groot atelier waar verschillende circulaire makers hun creativiteit de vrij loop zullen kunnen laten gaan. Er komen pop-upwinkels die lokale en circulaire producten verkopen, je zal er terecht kunnen om tweedehands feestmateriaal zoals borden, tassen, glazen en bestek uit te lenen, er zal een ruimte zijn om workshops te geven en nog veel meer dat de komende jaren zijn weg zal vinden naar deze plek.

Tussen de activiteiten door zal je in loods 409 kunnen genieten van pot en pint in een gezellig café restaurant met een groot terras. Kortom, het wordt fijn vertoeven op de site van loods 409!

Het productieterrein van Opnieuw & Co grenst nu al aan de loods, de stap om hier in de toekomst een kringloopwinkel te vestigen is een logisch gevolg. Onze circulaire activiteiten nog meer uitbreiden ook. Momenteel worden de toekomstplannen uitgetekend en wordt de verbouwing voorbereid. De komende jaren komen we met meer nieuws over de evolutie van dit project.

Gepubliceerd door Opnieuw & Co

Loods 409 is een circulaire hub die zal worden ontwikkeld door Opnieuw & Co vzw.

2 gedachten over “Toekomst

  1. Ik woon in de Minervastraat en ik ben blij dat die lege gebouwen een nieuwe en duurzame invulling krijgen. Ik ben een fan van opnieuw en co . Ik kom dikwijls in jullie winkels om te snuisteren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: